For å bygge opp argumenter og motargumenter er det nyttig å sjekke ut både sitt eget og motstanderens standpunkt. Her vil du finne lenker til kilder som kan hjelpe deg på veien.

Filmer og dokumentarer

Dokumentarserien //Den gode viljen// fra NRK.

Norsk bistandshistorie består ikke bare av rørende suksesshistorier, men også fatale fadeser. Siden 1952 har Norge gitt bort 400 milliarder kroner i bistand. Pengene er sendt ut i verden for å løse kriser og redde liv, men har av og til skadet mer enn de har hjulpet. Gjennom fem episoder stiller denne dokumentarserien spørsmålene: Skader vi mer enn vi hjelper? Vet Norge best hvordan andre land skal styres? Tjener vi mer enn vi gir? Er det tv-kamera som bestemmer hvem som hjelpes? Bør vi slutte å gi? Spørsmål uten entydig fasit, og med mer enn ett riktig svar. (Omtale fra NRK)

Klipp fra debatter

Her finner du klipp som er brukt som eksempler i undervisningen.

Klassisk pelsdyrdebatt

Siri Martinsen, leder i NOAH - for dyrs rettigheter møter Guri Wormdahl, informasjonssjef i Norsk Pelsdyralslag, i debatt om pelsindustrien. TV2 Nyhetskanalen 9. november 2013


Eksempel på avsporing av debatten


Siri Martinsen, leder i NOAH - for dyrs rettigheter og forfatter Unni Lindell møter Høyre-politiker Julie Voldberg i debatt på Aktuelt, etter at

Voldberg gikk ut i media og kritiserte kjendisers engasjement i debatten rundt pelsindustrien. "Aktuelt" på NRK 29. november 2010.