Hver episode varer i 55 minutter og er tilgjengelig på NRKs nettsider. Klikk på episodetittelen for å komme til NRKs nett-tv.

Episode 1 "Den norske drømmen"
Siden 1952 har Norge gitt bort 400 milliarder kroner i bistand. 400 milliarder kroner sendt ut i verden for å løse kriser og redde liv, men som av og til har skadet mer enn de har hjulpet. Historien om norsk bistand er fortellingen om den gode viljen, og den vanskelige virkeligheten.

Episode 2 "Verdieksportørene"
Før ga vi brød og bibler. Nå forsøker vi å gi demokrati, menneskerettigheter og likestilling. Norsk bistand har alltid handlet om mer enn kroner. Gir pengene våre rett til at andre land skal bli som oss?

Episode 3 "Gode nyheter"
Folk i Norge er noen av de mest gavmilde i verden. Det vet bistandsorganisasjonene. Men de vet også at det er avgjørende å få oppmerksomhet i media. Det er lenge siden aviser, radio og ikke minst TV ble avgjørende for hvem som får hjelp og hvem som blir glemt.

Episode 4 "God butikk"
Nordmenn tror Norge er verdens mest generøse folk, men den norske stat tjener mer penger på olje i Angola enn vi gir i samlet bistand til Afrika. Handel kan være nøkkelen til ekte utvikling, men også holde de fattige fattige.

Episode 5 "Bør vi slutte å gi?"
I 2013 øker det norske bistandsbudsjettet med 2,4 milliarder kroner. I løpet av de siste åtte årene er bistandsbudsjettet doblet. I 60 år har norsk bistand feilet, lagt om kursen, feilet igjen og lagt om kursen igjen. Er det på tide å gi seg?