Bibliotekkataloger

De aller fleste bibliotek har katalogen sin på nett slik at brukere kan søke i samlingene deres. Skolebiblioteket bestiller gjerne bøker til deg på fjernlån fra andre bibliotek dersom de ikke har boken inne selv. De kan også bestille kopier av artikler i tidsskrifter dersom du trenger det. Kom innom biblioteket for å be om dette.
Skolebibliotekets katalog

Katalogen til skolebiblioteket ligger åpent ute på nett og kan bruker uansett hvor du er. Det er kun Hovedkatalogen som ligger i katalogen på nettet. Det vil si at Lærebokkatalogen med alle elevenes lærebøker ikke ligger åpent ute på nett. Hovedkatalogen finner du her. Du kan også betjene alle lånene dine i selvbetjeningen.

Hvordan søke?

Her skal jeg legge inn en steg-for-steg for ulike søkeinnganger i katalogen. Den er fra biblioteksystemet Mikromarc, og lærer man seg å søke i den forstår man hvordan man søker i andre kataloger hos bibliotek som bruker Mikromarc.

Selvbetjening

I katalogen finner du "Meg og mitt" i menyen. Her kan du logge deg inn og se alle lånene dine (til og med lærebøkene) og fornye lån som forfaller. Lærebøker kan du kun fornye én dag én gang.
Her skal jeg legge inn en steg-for-steg for bruk av "Meg og mitt".

Bibliotekene på nedre Romerike

Folkebibliotekene på nedre Romerike har utviklet et felles katalogsøk på nett. Bibliotekromkatalogen finner du her.

Hvordan søke?

Her vil jeg legge inn steg-for steg for søk i katalogen. Den er fra biblioteksystemet Bibliofil, og lærer man seg å søke i den forstår man hvordan man søker i andre kataloger hos bibliotek som bruker Bibliofil.

Bibsys

Bibsys er felleskatalogen til de aller fleste universitets- og høgskolebibliotekene i Norge. Bibsyskatalogen finner du her.

Hvordan søke?

Her skal jeg legge inn steg-for steg for søk i Bibsys basert på hjelpeteksten. Dette er godt å kunne før man skal ut i høyere utdanning.

Det digitale nasjonalbiblioteket

Det digitale nasjonalbiblioteket er Nasjonalbibliotekets digitale samling. Her finner du mange bøker som er skannet inn i fulltekst og kan leses på skjermen.

Hvordan søke?

Her vil jeg legge en steg-for steg som viser hvordan man finner det man leter etter

Begrensninger

Her vil jeg vise hvilke begrensninger som ligger i bruken.